PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εργασία μόνο με πιστοποιητικά υγείας για τους μετανάστες


Την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις νέες διατάξεις θα προβλέπονται διώξεις για όσους απασχολούν μετανάστες που πάσχουν από λοιμώδη, αλλά και σε όσους νοικιάζουν σπίτια σε παράνομους μετανάστες. Πριν από το Πάσχα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο πλαίσιο Υγειονομικής Διάταξης προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα κ.ά.

Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι ο δήμος Αθηναίων έδιωξε τέσσερις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ που διενεργούσαν ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment