PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ χτύπησε 600 στόχους μέσα σε 24 ώρες


Μέσα σε 24 ώρες, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει επιτεθεί σε πάνω από 600 στόχο στην Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι επιτέθηκε σε περίπου 600 στόχους την τελευταία ημέρα, μεταξύ των οποίων «στην περιοχή του πανεπιστημίου Αλ – Αζάρ», από όπου, όπως είπε, επρόκειτο να εκτοξευθεί ένας αντιαρματικός πύραυλος.

Είπε επίσης ότι στοχοθετήθηκαν «αποθήκες όπλων, κρυψώνες και συγκεντρώσεις στελεχών της Χαμάς και αντιαρματικές θέσεις».

Το πανεπιστήμιο Al-Azhar είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο κοντά στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

 

 

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν «δεκάδες» μαχητές στη διάρκεια επιχειρήσεων χθες Κυριακή το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν κλειστεί σε κτίρια και σήραγγες και οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν». Ένα μαχητικό αεροσκάφος στοχοθέτησε κτίριο στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονταν «περισσότεροι από 20 τρομοκράτες της Χαμάς».

«Tο Ισραήλ είναι έτοιμο να ανατρέψει την κυριαρχία της Χαμάς, να καταστρέψει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να εξαλείψει την απειλή που συνιστά για τους πολίτες του η Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ παραμένει δεσμευμένο να επιστρέψει στο σπίτι τους τους 239 ομήρους και περιμένει από την διεθνή κοινότητα να ζητήσει την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή τους» αναφέρεται επίσης σε πρωινή ενημέρωση των αρχών του Ισραήλ στην οποία επαναλαμβάνεται η προτροπή προς τους κατοίκους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας «να μετακινηθούν προς ασφαλέστερες περιοχές στα νότια».

Το Ισραήλ επιχειρεί από εδάφους, αέρος και θαλάσσης κατά του στρατού της Χαμάς ζητώντας να καταδικαστεί η πρακτική της ένοπλης οργάνωσης να χρησιμοποιεί ως «ασπίδες» αμάχους και δομές όπως νοσοκομεία.

 

 

Στην ίδια ενημέρωση ξεκαθαρίζεται ότι μολονότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει επιπλέον μέτωπα στα βόρεια και τα νότια, είναι προετοιμασμένο και γι’ αυτό το σενάριο και θα απαντήσει με δύναμη είτε αυτό αφορά τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο είτε τη Συρία είτε τους Χούτι στην Υεμένη.

Εντείνονται οι φόβοι για εξάπλωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή

Και ενώ οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στις παλαιστινιακές περιοχές για την εξολόθρευση της Χαμάς εντείνονται, το ίδιο συμβαίνει και με τους φόβους για εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραϊμ Ραϊσι, λέει τώρα ότι «το Ισραήλ πέρασε τις κόκκινες γραμμές» στη Γάζα, «κάτι που μπορεί να τους αναγκάσει όλους να αναλάβουν δράση». Και ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε στόχους σε Λίβανο και Συρία χθες, μετά την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ, ενώ στα σύνορα με τον Λίβανο σημειώνονται αψιμαχίες. Στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, καταρρίφθηκε drone και σκοτώθηκε ένας στρατιωτικός ο οποίος επιχείρησε να πλησιάσει τον φράχτη.

Το βράδυ της Κυριακής, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της στον Λίβανο εκτόξευσαν 16 πυραύλους προς την πόλη Ναχαρίγια του βόρειου Ισραήλ, ενώ και η Χεζμπολάχ -λιβανέζικη στρατιωτική οργάνωση που αποτελεί σύμμαχο της Χαμάς- ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε αρκετούς στόχους στα σύνορα, μια εκ των οποίων, όπως είπε έπληξε μια μονάδα πεζικού του Ισραηλινού Στρατού κοντά στην πόλη Μπίρκετ Ρίσα και «προκάλεσε επιβεβαιωμένους τραυματισμούς».

 

Με την ένταση να εξαπλώνεται και στις γύρω περιοχές, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέικ Σάλιβαν, προειδοποίησε χθες για «αυξημένο ρίσκο» εξάπλωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Σάλιβαν δεν είναι ο μόνος, καθώς οι αναλυτές αναφέρουν πως ενώ το Ιράν «προσέχει» να μη συμπαρασυρθεί στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς, ίσως να μην έχει τον πλήρη έλεγχο των παραστρατιωτικών οργανώσεων που στηρίζει στην περιοχή (μια εξ αυτών είναι η Χεζμπολάχ) οι οποίες παρεμβαίνουν αυτόνομα καθώς η Χαμάς υποφέρει υπό την πίεση του IDF.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment