PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου στο 4,75%


Προσφορές στα 7 δισ. ευρώ έχουν υποβληθεί για το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 4,75%.

Τις νεότερες πληροφορίες (γύρω στις 12:15 μ.μ.) για το 5ετές ελληνικό ομόλογο μετέδωσε το Reuters, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να σχολιάζει ότι «η πώληση του ελληνικού ομολόγου φαίνεται να πηγαίνει καλά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bloomberg κατά τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών, μετέδωσε ότι η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου διαμορφώνονταν στο 4,875%.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης.

Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα της έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διατηρείται σταθερή στο 3,286%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 1,1 μονάδα βάσης στο 5,285%.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφονται και στα 10ετή spreads, τα οποία ενισχύονται κατά 0,8 μονάδα βάσης στις 476 μονάδες βάσης.

Η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.

Από πλευράς διαδικασίας, οι έξι ανάδοχοι Bank of America-Merrill Lynch, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas Citigroup και HSBC, θα τιμολογήσουν πρώτα την ανταλλαγή των παλιών ομολόγων και στη συνέχεια στους νέους επενδυτές με βάση τις προσφορές στο βιβλίο.

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ καλές» σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Πιερ Μοσκοβισί, ενώ πρόσθεσε ότι «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα»

«Προσδοκούμε ότι στα επιτόκια θα αντικατοπτριστεί η πραγματικά θετική πορεία της οικονομίας και θα είναι καλά», δήλωσε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment