PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το δημοψήφισμα στο επίκεντρο των διεθνή ΜΜΕ


«Ρίσκο», «τρέλα», «αιφνιδιασμός» είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν τα διεθνή μέσα τα για να σχολιάσουν την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

«Ρίσκο», «τρέλα», «αιφνιδιασμός» είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν τα διεθνή μέσα τα για να σχολιάσουν την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

Η χώρα μας είναι πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν τα διεθνή ΜΜΕ τα οποία σε εκτενή ρεπορτάζ αναφέρονται στο «αναπάντεχο» ελληνικό δημοψήφισμα και τις συνέπειες που θα έχει για την ευρωζώνη.

«Τραντάζει την Ευρώπη και θέτει στον αέρα το πολιτικό μέλλον του ο Παπανδρέου» γράφουν οι New York Times στο άρθρο τους περιγράφοντας την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού ως «πολύ υψηλού πολιτικού ρίσκου» που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Το Reuters σε τηλεγράφημά του μεταδίδει τις δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων ο οποίος ισχυρίζεται ότι το ελληνικό δημοψήφισμα επί της ουσίας είναι για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ.

Η Wall Street Journal στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι το ελληνικό δημοψήφισμα απειλεί τη διάσωση της χώρας ενώ εστιάζει το ενδιαφέρον της στις πιέσεις που δέχεται το ευρώ εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη.

Η Daily Mail προειδοποιεί στο δημοσίευμά της ότι το δημοψήφισμα της Ελλάδας απειλεί να βυθίσει στο χάος την ευρωζώνη ενώ αναφέρει ότι με βάση τελευταία δημοσκόπηση το 59% των Ελλήνων βλέπει αρνητικά τη δανειακή σύμβαση.

Ο Business Insider αναφέρει σε άρθρο του για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι είναι πιο εύκολο να αποσπάσει το «ναι» σε ένα δημοψήφισμα παρά να αποκτήσει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να περάσει τα νέα μέτρα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα παίζει όλα για όλα στο δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος του Al Jazeera, το οποίο σε εκτενές ρεπορτάζ του σχολιάζει ότι κρίνεται και η ηγεσία του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.

Για αναπάντεχο δημοψήφισμα κάνουν λόγο οι Financial Times ενώ σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την επικρατούσα άποψη ότι η εσωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι εκτός ελέγχου.

H Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου άφησε εμβρόντητους τους Ευρωπαίους ηγέτες με την απόφασή του ενώ περιγράφει σενάρια αντίδρασης σε περίπτωση που επικρατήσει το «ΟΧΙ».

To αμερικανικό δίκτυο CNN στην ιστοσελίδα του μιλά για «δημοψήφισμα-έκπληξη» το οποίο δημιουργεί σκιές στη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment