PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το χρονικό των μολύνσεων στην κλινική στο Περιστέρι


Συνολικά 38 άτομα (21 ασθενείς και 17 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού) της κλινικής «Ταξιάρχαι» έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποβιώσει τρεις ασθενείς. Οι δύο ως νοσηλευόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ένας την Πέμπτη το πρωί (2.00) αιφνιδίως, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός κατά τη δειγματοληψία στην κλινική, αλλά θετικός στον ιό.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «από τον έλεγχο που έχει γίνει μέχρι σήμερα (25 Απριλίου, 15:00) από τον ΕΟΔΥ έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

– Σύνολο δειγμάτων που ελέγχθηκαν από ΕΟΔΥ: 284
Θετικά: 31 (31/284)
– Θετικό προσωπικό κλινικής (μόνιμο και αποκλειστικές): 16
– Ασθενείς: 15
– Ασθενείς που η διάγνωσή τους έγινε σε μονάδες υγείας: 6
– Προσωπικό που η διάγνωση του έγινε σε μονάδες υγείας: 1 νοσηλευτής

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΤΙΚΩΝ: 38 άτομα

Πώς έφτασε να τεθεί σε καραντίνα η κλινική

Όπως αναφέρουν πηγές του ΕΟΔΥ, «στις 21.4.2020 το μεσημέρι (16:00) ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ότι από την κλινική Ταξιάρχες ότι έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, αιμοκαθαιρόμενο ασθενή ο οποίος κατόπιν διακομιδής του διεγνώσθη στο ΓΝ Θριάσιο. Η κλινική έλαβε οδηγίες να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ».

«Το ίδιο βράδυ, υπήρξε επικοινωνία εκ νέου από την κλινική με τον ΕΟΔΥ για νοσηλευόμενο ασθενή με συμπτώματα, συμβατά για COVID-19 από 24ωρου και με θετική δοκιμασία άμεσης ανίχνευσης αντισωμάτων. Οι γιατροί του ΕΟΔΥ έδωσαν οδηγία να διακομισθεί ο ασθενής άμεσα σε εφημερεύον νοσοκομείο με όλες τις προφυλάξεις, κατόπιν ενημέρωσης και του ΕΚΑΒ, ως COVID-19 θετικός, παρά το γεγονός ότι η άμεση διαγνωστική δοκιμασία που εφαρμόστηκε δεν έχει υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία», αναφέρουν οι πηγές του ΕΟΔΥ.

Και προσθέτουν: «Ακολούθησε επικοινωνία του ΕΟΔΥ με την κλινική και οργανώθηκε ο επιτόπιος έλεγχος εργαζομένων και προσωπικού από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η ώρα που ορίστηκε να γίνει η δειγματοληψία την επομένη στις 22.4.2020 ήταν στην αλλαγή της δεύτερης προς τρίτης βάρδιας αιμοκάθαρσης (14:00), για να είναι εφικτός ο έλεγχος όσο το δυνατό περισσότερων ασθενών, διότι η άμεση μεταφορά των συγκεκριμένων ασθενών στον χώρο δειγματοληψίας μόνο για το συγκεκριμένο λόγο δεν ήταν εφικτή».

Εν συνεχεία, κύκλοι του ΕΟΔΥ δίνουν πληροφορίες για το τι ακολούθησε την αμέσως επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment