PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το «αντίο» στον Πάπα (video)


«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είμαι πραγματικά συγκινημένος» είπε ο Πάπας Βενέδικτος στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για την τελευταία ακρόαση του.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είμαι πραγματικά συγκινημένος» είπε ο Πάπας Βενέδικτος στα πλήθη που συγκεντρώθηκαν για την τελευταία ακρόαση του.

Υπολογίζεται ότι διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την τελευταία ακρόαση του Πάπα με φόντο τα σκάνδαλα παιδεραστίας και διαφθοράς στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

«Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια έζησε στιγμές φωτός και χαράς, αλλά και ορισμένες άλλες, που ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ποντίφικας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς.

Παράλληλα εξομολογήθηκε στο πλήθος ότι κουβαλούσε «βαρύ φορτίο» αλλά το αποδέχτηκε γιατί ήταν σίγουρος ότι ο θεός θα τον καθοδηγούσε. «Ορισμένες φορές αισθάνθηκα σαν τον Αγ. Πέτρο και τους αποστόλους του στην Λίμνη της Γαλιλαίας» είπε ο ποντίφικας, αναφερόμενος στην ιστορία της Βίβλου όπου οι μαθητές έδιναν μάχη με τεράστια κύματα όταν εμφανίστηκε ο Ιησούς Χρηστός. «Η βάρκα της Εκκλησίας δεν είναι δική μου ή δική μας, αλλά του Κυρίου ο οποίος δεν την αφήνει να βουλιάξει» πρόσθεσε.

Επιπλέον είπε ότι παραιτήθηκε «με πλήρη συνείδηση της βαρύτητας και της καινοτομίας αλλά με βαθιά γαλήνη του πνεύματος».

Ο Πάπας πρόκειται να υπογράψει την παραίτησή του αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Αμέσως μετά θα εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Βατικανό και θα μεταβεί στην θερινή του κατοικία, στο Καστέλ Γκαντόλφο, λίγο έξω από την Ρώμη.

Αναφερόμενος σε μια τυπική αλλά σημαντική λεπτομέρεια ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι στο εξής θα μπορούν να τον αποκαλούν «επίτιμο ποντίφικα».

Κατά την σημερινή του τελευταία επαφή με τους πιστούς ως επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Βενέδικτος Ιστ’ ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους καρδινάλιους, τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού «και όλους όσους υπηρετούν την Αγία Έδρα χωρίς να είναι γνωστοί, με πίστη και ταπεινότητα».

Ο ποντίφικας πρόκειται να αφήσει στον διάδοχό του τον «καυτό» φάκελο που συνέταξαν τρεις έμπιστοί του καρδινάλιοι και ο οποίος φέρεται να περιέχει σειρά αναλυτικών στοιχείων για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαιρέσεις και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment