PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το 93% των συνδρομητών του Bloomberg «χρεοκοπεί» την Ελλάδα


Δεν θα αντέξει ούτε η Ευρωζώνη.

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.031 συνδρομιτές του, μεταξύ αυτών αναλυτές, επενδυτές και χρηματιστές, δείχνουν πως το 93% πιστεύει ότι η Ελλάδα παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχει λάβει η κυβέρνηση θα πτωχεύσει. Το 51% συμφωνεί ότι και η ευρωζώνη βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου το 75% προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη μέσα στον επόμενο χρόνο, το 72% προβλέπει πως μια χώρα μέλος της ευρωζώνης θα εγκαταλείψει μέσα σε πέντε χρόνια το ευρώ, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.

Το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα, ενώ περίπου το 35% εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.

Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβάλει τη λιτότητα που απαιτείται για την αξιοποίηση της διεθνούς βοήθειας το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 56% προβλέπει το ίδιο για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει η Ιταλίας.

Για το πώς αξιολογούν τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment