PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το 54% των Αμερικανών επιθυμούν την απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν



Το 60% των Αμερικανών θεωρούν ότι «ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν αξίζει τον κόπο» και σχεδόν το ίδιο ποσοστό επιθυμεί την «πρόωρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα».

Το 60% των Αμερικανών θεωρούν ότι «ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν αξίζει τον κόπο» και σχεδόν το ίδιο ποσοστό επιθυμεί την «πρόωρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Συνολικά, το 54% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ακόμη κι αν ο αφγανικός στρατός δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένος για να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας, προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Σχεδόν 6 στους 10 Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους ψηφοφόρους και 4 στους 10 Ρεπουμπλικανούς στηρίζουν αυτή τη θέση, έδειξε η δημοσκόπηση.

Μόλις το 30% των Αμερικανών θεωρούν ότι οι περισσότεροι Αφγανοί στηρίζουν την αμερικανική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν ως το τέλος του 2014 και να παραδώσουν την ευθύνη της ασφάλειας στον αφγανικό στρατό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοτικές εκλογές στη Σερβία

Peristeri News

Κατάρρευση κτηρίου στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης

Peristeri News

Ευρωεκλογές 2024: Ηλεκτρονικός σύμβουλος δείχνει το κόμμα που μας ταιριάζει

Peristeri News

Leave a Comment