Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το 26% των Ελλήνων αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή θέρμανση

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το ακριβό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα «καίει» ένα στα τέσσερα ελληνικά νοικοκυριά. Το ποσοστό των πολιτών στη χώρα μας, που αδυνατεί να διασφαλίσει, για οικονομικούς λόγους, επαρκή θέρμανση για το σπίτι του είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπερτριπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα, για το 2017, το 8% των Ευρωπαίων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 26%. Την αρνητική πρωτιά έχει το φτωχότερο μέλος της Ε.Ε., η Βουλγαρία (37%) και ακολουθεί η Λιθουανία (29%). Πολύ κοντά βρίσκονται ακόμη δύο χώρες του Νότου, η Κύπρος (23%) και η Πορτογαλία (20%).

Αντιθέτως τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται, όπως θα περίμενε κανείς, σε πλούσιες χώρες, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και σχετικά ισχυρό κοινωνικό κράτος: Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία. Και στις πέντε χώρες το ποσοστό των πολιτών που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση είναι κοντά στο 2%.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Μετατίθεται η έναρξη της υποχρεωτικής πληρωμής ενοικίων μέσω τράπεζας

Peristerinews.gr Newsroom

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment