PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Το 2023 είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί


Παρά το γεγονός ότι το 2023 δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι την Πέμπτη (30/11), ενημέρωσε πως η φετινή χρονιά είναι ήδη η θερμότερη που έχει καταγραφεί.

Στην εναρκτήρια ομιλία στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, ο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο κόσμος «βιώνει την κλιματική κατάρρευση» και το «ρεκόρ» θερμοκρασίας που καταγράφηκε θα πρέπει «να προκαλέσει προβληματισμό στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας».

Τα στοιχεία αυτά αντλήθηκαν από την έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ) για το κλίμα για το 2023.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους είναι πολύ υψηλότερες από το 2016, που μέχρι πρότινος αποτελούσε την θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί, που οι τελευταίοι δύο μήνες είναι απίθανο να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Ο ΠΜΟ προειδοποίησε επίσης ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα μπορούσε να «τροφοδοτήσει περαιτέρω» την αύξηση του υδράργυρου το 2024, προδιαγράφοντας ένα δυσοίωνο μέλλον και για τις θερμοκρασίες που αναμένονται το προσεχές έτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment