PeristeriNews.gr
Οικονομία

Την αγορά ακινήτων χτύπησε η κρίση


Άμεσες επιπτώσεις στην αγορά κατοικίας, έχει η οικονομική κρίση, καθώς η ανασφάλεια που δημιουργεί επιδρά στον προγραμματισμό των πολιτών.

Άμεσες επιπτώσεις στην αγορά κατοικίας, έχει η οικονομική κρίση, καθώς η ανασφάλεια που δημιουργεί επιδρά στον προγραμματισμό των πολιτών.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του τμήματος της Στατικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασε ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς στη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης «Property by Helexpo».

Τόσο οι προοπτικές αγοράς, όσο και τα τρέχοντα ζητήματα του ενοικίου και της ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από στεγαστικά δάνεια, είναι οι τομείς που επικρατεί ανησυχία σε ποσοστό 70%.

Μόλις το 2,2% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά στο ερώτημα αν θα αγοράσουν σπίτι μέσα στην επόμενη διετία

Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και στο θέμα της αγοράς εξοχικής κατοικίας, όπου το σύνολο των ερωτηθέντων -εννέα στους δέκα- είπαν δεν είναι πιθανόν να αγοράσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 10.000 Έλληνες έχουν επιλέξει την αγορά παραθεριστικής κατοικίας σε περιοχές της Τουρκίας, λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός της υπερπροσφοράς ακινήτων, που όπως τονίστηκε στην ημερίδα, αν δεν απορροφηθεί το υπάρχον μεγάλο απόθεμα, δεν θα βγούμε εύκολα από αυτή την κρίση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment