Κοινωνία

Τι ισχύει για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Διευκρινίσεις δόθηκαν στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, και ποιες ηλικιακές ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν, έπειτα από τη σύγχυση που είχε προκληθεί μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η Επιτροπή των Εμβολιασμών συνιστά στους άνω των 70 ετών και σε όσους διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, όπως και στους άνω των 60 και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι για τους κάτω των 60 ετών η Επιτροπή, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν για τα εμβόλια που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, το όφελος είναι περιορισμένο.

Ωστόσο, η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση της 2ης αναμνηστική δόσης στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή στους άνω των 30 ετών, έχοντας συνεκτιμήσει την ασφάλεια των εμβολίων.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής των Εμβολιασμών τόνισε ότι ο εμβολιασμός με την 4η δόση στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 59 ετών θα πρέπει να γίνεται εφόσον κάποιος το επιθυμεί και αφού πρώτα έχει μιλήσει με τον γιατρό του.

Related posts

Δυσάρεστη έκπληξη με τα εκκαθαριστικά του Power Pass

Peristeri News

Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή εντός της ημέρας

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 20.723 rapid test – 3.696 θετικά την Τετάρτη 13/7

Peristeri News

Leave a Comment