PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογαν: Η Ελλάδα να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου


Αν και είχε αποφύγει κάθε αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε τελικά να εξαπολύσει επίθεση κατά της χώρας μας, μετά την ολοκλήρωσή της. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές, και πρέπει να λογοδοτήσει γι αυτό.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές σε ποια χρονική περίοδο σημειώθηκαν οι υποτιθέμενες παραβιάσεις, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα άσκησε εκ νέου κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις έμμεσες αναφορές του στην Τουρκία κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο ενώ έθεσε και πάλι ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που είχα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη πρότεινα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνέχισε την προσπάθεια να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά» διεμήνυσε.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο η Ελλάδα δεν τις προκαλεί. «Όμως, η Ελλάδα έχει παραβιάσει 147 φορές τον εναέριο χώρο μας και πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό» υποστήριξε.

Κ. Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα Μπάιντεν προς Ερντογάν για αποφυγή των εντάσεων στο Αιγαίο

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δική του Συνέντευξη Τύπου είχε υπογραμμίσει πως η Τουρκία δεν έκανε την παραμικρή αναφορά εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ενώ υπήρξαν σαφή μηνύματα πως η Συμμαχία είναι απολύτως προσηλωμένη στη στήριξη της Ουκρανίας και δεν υπάρχει καμία ανοχή για άλλα ενδεχόμενα προβλήματα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε: «Είδα και εγώ το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνάντησή του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Νομίζω ήταν ένα πολύ σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά και στη Συρία. Μια ευθεία παραίνεση προς την Τουρκία να επιστρέψει το τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγει την ακραία ρητορική την οποία έχουμε, δυστυχώς, υποστεί τους τελευταίους μήνες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment