PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τι είναι το περιβόητο Pokemon Go


Ακούς να συζητάνε παντού γι’ αυτό: στο ίντερνετ, στο γραφείο, στο τρένο. Τι είναι όμως το περιβόητο Pokemon Go, που ξαναβάζει στη ζωή μας για τα καλά τα Pokemon;

Σίγουρα θα θυμάσαι στα τέλης της δεκαετίας του 1990 την τρέλα που έκανε την εμφάνισή της στο Gameboy: τα βιντεοπαιχνίδια Pokemon Red, Blue και Green, στα οποία έπρεπε να γίνεις ο σπουδαιότερος εκπαιδευτής γυρίζοντας τον κόσμο και πιάνοντας και τα 151 Pokemon.

Η επιτυχία αυτών των τίτλων ήταν τεράστια, καταφέρνοντας να πουλήσουν 31.4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα βιντεοπαιχνίδια υπό την ίδια ομπρέλα, σειρά με κινούμενα σχέδια, παιχνίδια στρατηγικής με κάρτες και μια σειρά από προϊόντα που περιλαμβάνει από λούτρινα παιχνίδια μέχρι ρούχα. Μία αναζήτηση στο ebay με τον όρο Pokemon θα σε βοηθήσει να καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε.

Επιστρέφοντας στο Pokemon Go, μιλάμε ουσιαστικά για την εξέλιξη των πρώτων βιντεοπαιχνιδιών και την προσαρμογή τους στη σημερινή πραγματικότητα. Οι «κασέτες» έγιναν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιεί το GPS και το ρολόι του smartphone σου για να εμφανίζει Pokemon γύρω σου. Και όταν λέμε γύρω σου το εννοούμε κυριολεκτικά, αφού το παιχνίδι βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) – μπλέκει δηλαδή τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο.

Για την ακρίβεια, αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή και διαλέξεις τον χαρακτήρα σου, όπως θα έκανες σε ένα τυπικό βιντεοπαιχνίδι, καλείσαι να πιάσεις το πρώτο σου Pokemon. Για να το καταφέρεις όμως ενεργοποιείται η κάμερα του κινητού σου τηλεφώνου και ξαφνικά βλέπεις στην οθόνη σου τον Squirtle, τον Charmander ή τον Bulbasaur να κάθεται μέσα στο δωμάτιό σου ή όπου αλλού βρίσκεσαι.

Στη συνέχεια πρέπει να περιηγείσαι καθημερινά στους -πραγματικούς- δρόμους ώστε να πιάσεις και άλλα Pokemon, όπως έκανες παλιά στο βιντεοπαιχνίδι. Έτσι θα βρεις κοντά στη θάλασσα Pokemon του νερού, κοντά στο δάσος Pokemon του γρασιδιού και ούτω καθεξής. Απλό στη λογική του και αρκετά έξυπνο.

Γιατί όμως επικρατεί τέτοιος πανικός στο εξωτερικό και σταδιακά και στην Ελλάδα; Γιατί η γενιά που μεγάλωσε με τα Pokemon, οι σημερινοί 30αρηδες, αυτοί που έχουν τα κινητά ως προέκταση του χεριού τους, βλέπουν ένα παιδικό τους όνειρο να γίνεται πραγματικότητα: τα Pokemon που κυνήγαγαν στο βιντεοπαιχνίδι τώρα ζωντανεύουν και υπάρχουν παντού γύρω τους. Δίπλα τους η νέα γενιά, οι γύρω στα 15, που ούτως ή άλλως λατρεύουν τα videogames και αυτή την περίοδο έχουν διακοπές. Και, εδώ που τα λέμε, ποιος δεν θέλει έναν Pikachu δίπλα του;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment