PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τι είναι η φαρμακευτική κάνναβή;


Η κάνναβη είναι ένα βότανο με πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών, καλλυντικών και ακόμη και βιομηχανικών χρήσεων.

Η αγορά φαρμακευτικής κάνναβης αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά οι πιο σημαντικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη, όπου περισσότερες χώρες εφαρμόζουν κανονισμούς που επιτρέπουν την πώληση προϊόντων κάνναβης και παραγώγων της.

Η χρήση φυτικών καλλυντικών μπορεί επίσης να ανιχνευθεί σε όλη την ιστορία. Ακόμη και η Κλεοπάτρα λέγεται ότι τα χρησιμοποιούσε για να διατηρήσει την ομορφιά και τη νεανικότητα του δέρματός της. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη, τόσο όσον αφορά τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες όσο και τις διαδικασίες που αναπτύχθηκαν για την παραγωγή τους.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις, ορισμένα τμήματα της αγοράς αυτής έχουν εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα παράδειγμα είναι τα φυτικά καλλυντικά, τα οποία ξεχωρίζουν για τη χρήση φυτικών εκχυλισμάτων και άλλων τύπων συστατικών που προέρχονται από τη φύση.

Ο κλάδος της φαρμακευτικής κάνναβης αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με νέα προϊόντα και εφαρμογές να παρουσιάζονται συνεχώς.

Αυτό δημιουργεί μεγάλη σύγχυση όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος. Ακολουθούν τρεις τύποι φαρμακευτικών καλλυντικών που ξεχωρίζουν:

Φυτικά φάρμακα

Η φαρμακευτική κάνναβη είναι γνωστό ότι περιέχει πολλές ενώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή φαρμάκων. Τα φυτικά φάρμακα παρασκευάζονται συχνά από τα αποξηραμένα φύλλα, τους μίσχους και τα άνθη των φυτών φαρμακευτικής κάνναβης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παρασκευάσματα όπως βάμματα, κάψουλες, αλοιφές και κρέμες.

Φυτικά συμπληρώματα

Τα φυτικά συμπληρώματα παρασκευάζονται συνήθως από το έλαιο που εξάγεται από το φυτό. Μπορούν επίσης να λαμβάνονται από το στόμα ή να εφαρμόζονται τοπικά ως τοπικό διάλυμα. Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν φυτικά συμπληρώματα επειδή δεν έχουν παρενέργειες και μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από άλλες μορφές θεραπείας.

Τοπικά παρασκευάσματα

Τα τοπικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται στο δέρμα για την ανακούφιση από τη φλεγμονή και τον πόνο που προκαλούνται από αρθρίτιδα, έκζεμα και άλλες παθήσεις. Πολλά τοπικά σκευάσματα περιέχουν αιθέρια έλαια που εξάγονται από τους ανθοφόρους οφθαλμούς των φαρμακευτικών φυτών κάνναβης. Τα έλαια αυτά έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από τον πόνο, μειώνουν το πρήξιμο και επιταχύνουν τον χρόνο επούλωσης για δερματικές κακώσεις όπως εγκαύματα και κοψίματα.

Μπορεί τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης να μην τα βλέπετε πολύ συχνά στα καταστήματα, ίσως να τα έχετε ακούσει για αγορά καπνιστικής κάνναβης  μέχρι σήμερα, καθώς τυγχάνουν ευρείας κατανάλωσης, αλλά η φαρμακευτική κάνναβή είναι από τα προϊόντα που θα μας απασχολήσει ευχάριστα τα επόμενα χρόνια. Πόσο μάλλον, τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα μαγαζιά με προϊόντα κάνναβης ανοίγουν με μεγάλο αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment