PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τι έδειξαν τα «μαύρα» κουτιά του ρωσικού Airbus


Η «επίθεση» είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά, κατόπιν της ανάλυσης των «μαύρων» κουτιών αλλά και των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή του δυστυχήματος.

Οι μηχανικές λειτουργίες του αεροπλάνου εμφανίζονται φυσιολογικές, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή δεδομένων στα «μαύρα» κουτιά σταμάτησε αιφνίδια, καταδεικνύει μία «πολύ ξαφνική εκρηκτική αποσυμπίεση».

Σύμφωνα με πηγές, οι οποίες έχουν γνώση του περιεχομένου των μαύρων κουτιών, η φυσιολογική λειτουργία των μηχανικών οργάνων του αεροπλάνου υποδηλώνει ότι για την πτώση ευθύνεται ένα αναπάντεχο γεγονός, με άμεσες επιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο την έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του αεροπλάνου. Από τη συντριβή, υπενθυμίζεται ότι σκοτώθηκαν 224 άτομα.

Ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε πτήσεις από Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ

Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ ζήτησε η Ουάσιγκτον από ορισμένα αεροδρόμια χωρών της Μέσης Ανατολής, ως «προληπτικό» μέτρο μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον.

Δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται με στόχο τη διαλεύκανση των αιτίων της αεροπορικής τραγωδίας, «εμείς θα αξιολογούμε συνεχώς» αυτά τα μέτρα και «θα αποφασίσουμε εάν επιπρόσθετες αλλαγές είναι ενδεδειγμένες» προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment