PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τη Δευτέρα ξεκινά η αξιολόγηση της τρόικας για την 6η δόση


Στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας θα βρεθεί από την προσεχή Δευτέρα η υλοποίηση του Μνημονίου και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας θα βρεθεί από την προσεχή Δευτέρα η υλοποίηση του Μνημονίου και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τα χαμηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες τους ελέγχους τους σε υπουργεία, τράπεζες, υπηρεσίες και αρχές και να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης που θα κρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης του μηχανισμού στήριξης.

Το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα βρεθούν τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο Γενικό Λογιστήριο τους Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα ενημερωθούν για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε δημοσιονομική και ταμειακή βάση.

Το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, αλλά και οι αλλαγές στη φορολογία και η αποτελεσματικότητα των εισπρακτικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, θα αποτελέσουν αντικείμενο των διαπραγματεύσεων των αξιωματούχων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη Κυβέρνηση.

Βάρος θα δοθεί και στις ιδιωτικοποιήσεις, όπου η κυβέρνηση θα ενημερώσει την τρόικα για τις προτάσεις των συμβούλων και το ενδιαφέρον που έχει μέχρι σήμερα εκδηλωθεί και θα καθορισθεί το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment