PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Θρήνος για τον «φρουρό του Αιγαίου» Γιώργο Μπαλταδώρο


Το PeristeriNews.gr βρέθηκε στο σπίτι του αδικοχαμένου σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου και συνομίλησε με συγγενείς και γείτονες του.

Οδύνη και θλίψη σκόρπισε σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Πολεμική Αεροπορία η είδηση του απρόσμενου χαμού του σμηναγού, Γεωργίου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη μόλις 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Απαρηγόρητοι συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες μιλούν για έναν εξαίρετο πιλότο, πρόσχαρο και σεμνό “αεροπόρο”, όπως χαρακτηριστικά είπε ένας γείτονας με δακρυσμένα μάτια στο Peristerinews.gr που βρέθηκε στη Πετρούπολη, στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά.

Λίγες ώρες πριν απογειωθεί για επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών, ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

“Σε αγαπάμε πολύ. Να προσέχεις”, ήταν οι τελευταίες κουβέντες που άκουσε στο τηλέφωνο από την αγαπημένη του Μαίρη… η οποία αυτές τις ώρες βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αρνείται να πιστέψει το κακό που έχει βρει την οικογένειά της.

“Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε… Το μάθαμε και βγήκαμε στο δρόμο να ξαναρωτήσουμε αν είναι αλήθεια…Δυστυχώς ήταν… Δεν θα ξαναδούμε ποτέ εκείνο το χαμογελαστό και σεμνό παιδί… Δεν τον βλέπαμε βέβαια συχνά γιατί δούλευε πολλές ώρες. Όταν όμως καθόταν πήγαινε βόλτα τα παιδιά του και μας χαιρετούσε στη γειτονιά σα να μας γνώριζε… Για μας είναι αθάνατος, είναι ήρωας…” μας είπε η κ. Βούλα κοιτάζοντας συνέχεια με θλίψη προς το διαμέρισμα του αδικοχαμένου σμηναγού που είχε κατεβασμένες τις τέντες στο μπαλκόνι.

Ο 34χρονος “φρουρός του Αιγαίου” που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο σε συνδυασμό με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη και ενέργεια, καταγόταν από το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, όπου εκεί το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ η σορός του θα εκτεθεί σε προσκύνημα στις 10.30 το πρωί.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που του άρεσε να βλέπει τον κόσμο από ψηλά και να σκίζει τους αιθέρες, είχε περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρία και πάνω από 960 ώρες πτήσεις. Το Mirage 2000-5 που εκσυγχρονίστηκε το 2007, είναι από τα νεότερα του τύπου στο οπλοστάσιο της αεροπορίας.

Το τραγικό του τέλος αποτελεί ακόμη μια θυσία στον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διαρκεί πολλές δεκαετίες πλην μερικών διαλειμμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment