PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μακρόν – Σε καραντίνα ηγέτες και αξιωματούχοι


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Έτσι ηγέτες και αξιωματούχοι που τον συνάντησαν τις τελευταίες ημέρας απομονώνονονται.

Μετά τη διάγνωση, που έγινε «με τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων», ο Μακρόν θα απομονωθεί για επτά ημέρες, θα συνεχίσει , ωστόσο, να εργάζεται και να ασκεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Την Τετάρτη, ο Μακρόν προήδρευσε της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και φιλοξένησε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για γεύμα εργασίας πριν από την πορτογαλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος ακύρωσε τα προγραμματισμένα ταξίδια του, μεταξύ των οποίων και μία επίσκεψη στο Λίβανο. Παράλληλα, το γραφείο εργάζεται για να εντοπιστούν όλες οι επαφές του Μακρόν κατά τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα καθώς ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρείται στενή επαφή του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ζαν Καστέξ θα μπει επίσης σε απομόνωση.

Σε καραντίνα Πέδρο Σάντσεθ και Σαρλ Μισέλ

Ο Σάντσεθ συνάντησε τον Μακρόν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και θα απομονωθεί μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου. Πάντως όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, φορούσαν και οι δύο μάσκες και δεν έκαναν χειραψία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, του οποίου η σύζυγος ασθένησε με κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο, θα κάνει σήμερα τεστ για τον Covid-19.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Μακρόν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Μισέλ “ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

«Περαστικά» από τον Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε τις καλύτερες ευχές του στον πρόεδρο της Γαλλίας μέσω Twitter.

“Λυπάμαι που ακούω πως ο φίλος μου @EmmanuelMacron βρέθηκε θετικός στο τεστ για κορωνοϊό. Σας ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση”, έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανήρτησε επίσης το ίδιο μήνυμα στα γαλλικά.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι ηγέτες κρατών που είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχουν επίσης αναρρώσει από Covid-19.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment