PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα


Θέτουν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ)

Την άποψη πως πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα εξέφρασαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, καθώς και ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Όθωνας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχουμε θέματα ταμπού. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας.

Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών Δ.Ρέππα πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ, ο κ. Όθωνας δήλωσε: «Όπου δεν χρειάζονται ή είναι υπεράριθμοι, παρασιτούν ή είναι αργομισθίες εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό».

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρατήρησε ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι μετατάξεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αντιδημοφιλείς υπηρεσίες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι συμβάσεις που λήγουν δεν ανανεώνονται.

«Θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογιστική ανακατανομή του προσωπικού στον δήμοσιο τομέα, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Ωστόσο κανένα θέμα δεν μπορεί να είναι ταμπού» τόνισε ο κ. Όθωνας.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν είναι δυνατόν το βάρος των απολύσεων να το πληρώνει μόνο ο ιδιωτικός τομέας και πως εάν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις και περισσεύουν εργαζόμενοι, τότε θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όλοι θέλουμε να βγούμε από αυτό, αλλά πρέπει να βρούμε τις πολιτικές εκείνες που θα μας βγάλουν. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι πρέπει να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.

Το τοπίο ωστόσο παραμένει θολό και η αγωνία χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα εντείνεται, καθώς δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει.
Την ίδια ώρα αρνητικά είναι τα στοιχεία και από το μέτωπο της ανεργίας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) τον Αύγουστο αυξήθηκε στο 12,2% από 12% που ήταν τον προηγούμενο Ιούλιο

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment