PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Θα πουλήσουμε ομόλογα για να πληρώσουμε τις συντάξεις»


Δυσκολίες θα αντιμετωπίσει το Ι.Κ.Α. το 2012 κατά την καταβολή των συντάξεων το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αλλά θα αντεπεξέλθει με τη μετατροπή ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε repos για την άντληση πρόσθετης ρευστότητας.

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσει το Ι.Κ.Α. το 2012 κατά την καταβολή των συντάξεων το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αλλά θα αντεπεξέλθει με τη μετατροπή ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε repos για την άντληση πρόσθετης ρευστότητας, δηλώνει ο διοικητής του Ι.Κ.Α. κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής».

«Το 2011 ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του Ι.Κ.Α., αλλά ακολουθεί το εξίσου δύσκολο 2012. Αισιοδοξώ ότι το 2013 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης» λέει ο κ. Σπυρόπουλος, ωστόσο διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν παρά τις δυσκολίες και ότι θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός χωρίς να ζητηθεί επιπλέον κρατική επιχορήγηση, αλλά θα ρευστοποιηθούν ομόλογα που κατέχει το Ίδρυμα.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει ότι τα έσοδα εμφάνισαν μικρή αύξηση το πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά «δεν εφησυχάζει», καθώς όπως λέει – «ο πόλεμος δεν έχει ακόμη κριθεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment