• Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Θ. Πλεύρης: Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα

Peristeri News
Νοέμβριος22/ 2021

Νέα πραγματικότητα ισχύει από σήμερα στη χώρα μας καθώς γίνεται αυστηρότερο το πλαίσιο για τους ενήλικους ανεμβολίαστους.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει. Παράλληλα επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, διευκρίνισε ποιοι θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως είπε, όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένος από τον EMA.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών. «Η Κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.