PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέσσερις οι νεκροί από το δυστύχημα με τα σκάφη στην Αίγινα



Στους τέσσερις έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα στην Αίγινα, όπου ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος με περίπου 25 παραθεριστές, νοτιοδυτικά του νησιού.

Από τις έρευνες περισυλλογής, που συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι, πέντε εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι, δύο εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί περίπου εννέα ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Άνδρας είναι και ο τέταρτος νεκρός, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιτόπου έσπευσαν πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και τέσσερα πλωτά περιπολικά του σώματος, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε επισήμως ότι έχει συλληφθεί ο κυβερνήτης του ταχυπλόου σκάφους. Σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα, κανένα από τα οποία δεν τραυματίστηκε.

Οι πέντε τραυματίες που επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Αθήνα, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Για την περίθαλψή τους, είχαν τεθεί σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Παράλληλα τηρείται διαρκώς ενήμερη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας μεταβαίνει ήδη στην Αίγινα για επιτόπια ενημέρωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική η διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει βαθύτατη θλίψη για το τραγικό δυστύχημα.

«Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες» τονίζει και χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο σκαφών.

Ν.Δ.: Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος από τις αρμόδιες αρχές ζητεί με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

«Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Έλληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνει η Ν.Δ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Leave a Comment