PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ακόμα ένα μετάλλιο για την Ελλάδα από τον ΣΠΟΥΔΑΙΟ Σπ. Γιαννώτη!


Συγκλονιστικός ο Σπύρος Γιαννιώτης, χάρισε ακόμα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

Στα 36 του, κατάφερε και τερμάτισε με ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Βίτμαν, σε ένα φινάλε – θρίλερ. Όμως, ο αντίπαλος του χτύπησε πρώτος την ταμπέλα και αναδείχτηκε χρυσός.

Ο 36χρονος Έλληνας πρωταθλητής προηγούνταν στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά ο Ολλανδός έκανε τρομερή αντεπίθεση “αρπάζοντας” το χρυσό στην τελευταία χεριά. Ενδεικτικό της μεταξύ τους μονομαχίας είναι το γεγονός πως οι δυο τους τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο (!), με τους κριτές να χρειάζονται το φώτο φίνις για να αποφανθούν για το ποιος τερμάτισε πρώτος και ποιος δεύτερος.

gianniotis

Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. Στα 5 χιλιόμετρα ήταν 22ος με 1,5 λεπτό διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα έδωσε όλα για όλα, για το μετάλλιο!

Αυτό που έγινε στο Ρίο, δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε για κούρσα στην οποία έξι (!) αθλητές βρίσκονταν στην ίδια ευθεία στα τελευταία διακόσια μέτρα της κούρσας. Τότε ήταν που ο Σπύρος Γιαννιώτης “ανέβασε ταχύτητα” ξεφεύγοντας από το γκρουπ, δείχνοντας ικανό να πάρει αυτό που του είχε στερήσει η τύχη το 2012 στο Λονδίνο, τότε που τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment