PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ


Τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ το Ποτάμι γνωστοποίησε πως θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

«Αποτελεί σημαντική τομή και νέα αρχή. Σας καλώ να κάνετε την υπέρβαση. Να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι έχει νόημα η ρύθμιση», τόνισε ο κ. Παππάς. «Οι πάροχοι περιεχομένου πρέπει να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμό τους, να μην κρύβονται και να παρέμβει η πολιτεία», υπογράμμισε και επεσήμανε ότι πρέπει «να ξεκινήσουμε μία νέα εποχή και για τα τηλεοπτικά πράγματα, αλλά κυρίως για τις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με την επιχειρηματικότητα».

Την θετική ψήφο που δίνει το Ποτάμι, παρά τις επιφυλάξεις του, δημοσιοποίησε όχι ο εισηγητής του Γιώργος Αμυράς, αλλά βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπαργιώτας. «Ψηφίζουμε ναι με κρύα καρδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας αφορούν:

  • θα χρειάζεται αιτιολογημένη γνώμη των αρμοδίων αρχών όταν απορρίπτουν μία αίτηση για άδεια.
  • τα άτομα με αναπηρία: ορίζεται ελάχιστος αριθμός δελτίων ειδήσεων τα τρία ημερησίως.
  • ελάχιστο προσωπικό περιφερειακών καναλιών: «κατανοούμε τις προτάσεις των φορέων. Ο ελάχιστος αριθμός θα αποφασίζεται με ΚΥΑ υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Επικρατείας», είπε ο κ. Παππάς
  • προϊστάμενοι Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης: η τοποθέτηση των προϊσταμένων της ΓΓΕ θα αντιμετωπιστεί με Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment