PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τέλος εποχής για την Τράπεζα Πελοποννήσου


Δίχως επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιρικής Τράπεζας Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα η Τράπεζα της Ελλάδας να ανακαλέσει την άδειά της και να την θέσει σε εκκαθάριση. 

Ως αποτέλεσμα, η κεντρική τράπεζα της χώρας προκρίνει τη μεταβίβαση του συνόλου των καταθέσεων της Τρ. Πελοποννήσου στην Εθνική Τράπεζακατόπιν της σχετικής πρότασης της τελευταίας, η οποία έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Εθνική Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει, διαβεβαιώνει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος, καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment