PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τελικά θα λάβουν αποζημίωση οι «βουλευτές της μίας ημέρας»;


Oι βουλευτές που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ορκίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής ενώ μετά από την εκλογή του νέου προεδρείου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διάλυση της Βουλής και τη νέα προκήρυξη εκλογών, για τις 25 Ιουνίου.

Πολλοί από τους βουλευτές που βρέθηκαν στα έδρανα την περασμένη Κυριακή και ορκίστηκαν για πρώτη φορά, ενδεχομένως δεν θα βρίσκονται εκεί σε περίπου έναν μήνα όταν πλέον το κοινοβούλιο θα έχει νέα σύνθεση.

Όπως άλλωστε και το 2012 πολλοί αναμένεται να είναι… βουλευτές των δύο ημερών, καθώς το διαφορετικό εκλογικό σύστημα αλλά και οι λίστες που θα καταρτίσουν οι πρόεδροι των κομμάτων ενδεχομένως να μην τους ανοίξουν ξανά την πόρτα της Βουλής.

Οι ίδιοι πέρα από την εμπειρία της στιγμής και τις… φωτογραφίες θα μπορούν να απολαμβάνουν εσαεί τον τιμητικό τίτλου Βουλευτή, αλλά μέχρι εκεί.

Όλοι όσοι εκλέχθηκαν από τις τελευταίες εκλογές δεν δικαιούνται τίποτα περισσότερο από την καταγραφή του ονόματός τους ως βουλευτή.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, δεν υπάρχει μισθός ενώ δεν δικαiούνται βουλευτικής αποζημίωσης αλλά και μία σειρά από προνόμια που έχουν τα μέλη της της Βουλής με κανονική θητεία.

Δεν θα λάβουν δηλαδή επιστημονικούς συνεργάτες, μετακλητούς ή αποσπασμένους στα γραφεία τους υπαλλήλους, όπως φυσικά και το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου.

Με την απόφαση της διάλυσης της Βουλής ώστε η χώρα να προχωρήσει στις επόμενες εκλογές, θα παραδώσουν την έδρα τους και θα μπουν ξανά στη διαδικασία της εκλογής ώστε να βρίσκονται και στην επόμενη σύνθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment