• Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Τέλη Κυκλοφορίας ανά μήνα και on line

Peristeri News
Μάρτιος14/ 2021

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα Τέλη Κυκλοφορίας θα πληρώνονται ανά μήνα και χωρίς κάποια χρηματική «ποινή» όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου.

Ο κος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τον Μάϊο, όπου on line -μέσω του myCAR της ΑΕΔΕΕ- θα μπορούν οι κάτοχοι των οχημάτων να ενεργοποιούν σε κυκλοφορία τις πινακίδες, ή σε ακινησία, μήνα με μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto.gr, το μέτρο εξετάζεται σοβαρά να είναι μόνιμο για όλο το χρόνο, ενώ θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στα Τέλη Κυκλοφορίας, γι’ αυτούς που θα επιλέγουν να κυκλοφορούν όλο το χρόνο (πιο οικονομικά Τέλη), για αυτούς που θα επιλέγουν εξάμηνη χρήση, τρίμηνη ή μήνα-μήνα. Τις πινακίδες θα τις διατηρεί ο κάτοχος του ΙΧ στην κατοχή του και ανάλογα με το τι θα επιλέγει θα τις τοποθετηθεί στο όχημα.

Αν εντοπιστεί όχημα από αστυνόμο – τροχονόμο κλπ με πινακίδες τοποθετημένες, οι οποίες έχουν «on line κατατεθεί», τότε θα επιβάλλονται αυτομάτως στο ΑΦΜ όπου ανήκει το όχημα, οι βαρύτατες ποινές που προβλέπονται και οι οποίες φτάνουν και τα 30.000€ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

Σημειώστε πως οι αστυνόμοι – τροχονόμοι, ή οι ελεγκτές της ΑΕΔΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους φορητές συσκευές συνδεδεμένες on line με το σύστημα myCAR και θα σκανάρουν με μία κίνηση τις πινακίδες, είτε το όχημα είναι σταθμευμένο, είτε εν κινήσει…