PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη στις τράπεζες


Τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής διευρύνουν η Morgan Stanley και η ιδιοκτήτρια του ChatGPT, OpenAI.

Μετά από δοκιμές με 1.000 χρηματοπιστωτικούς συμβούλους που «έτρεξε» τους προηγούμενους μήνες, η αμερικανική τράπεζα θα παρουσιάσει ένα chatbot δημουργικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) εντός του Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι τραπεζίτες μπορούν να χρησιμοποιούν το εικονικό βοηθό για να βρίσκουν γρήγορα έρευνα ή έντυπα αντί να ψάχνουν μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα.

Η τράπεζα αναπτύσσει επίσης μια τεχνολογία η οποία, με την άδεια των πελατών, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια περίληψη της συνομιλίας, να συντάξει ένα follow-up email που θα προτείνει τα επόμενα βήματα, να ενημερώσει τη βάση δεδομένων πωλήσεων της τράπεζας, να προγραμματίσει ένα ραντεβού παρακολούθησης και να μάθει πώς να βοηθήσει τους συμβούλους να διαχειριστούν τα οικονομικά των πελατών σε τομείς όπως οι φόροι, οι αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης και οι κληρονομιές.

Σημειώνεται πως οι λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment