PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στραφεί σε δικαστικά θεάματα



Την εκτίμηση ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία «θα βρεθεί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα για μια ρήξη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη διάσπασή του» εξέφρασε ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος.

Την εκτίμηση ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία «θα βρεθεί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα για μια ρήξη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη διάσπασή του» εξέφρασε ο βουλευτής Π. Τατσόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Η ιστορία μάς διδάσκει ότι (…) όταν δεν μπορείς να δώσεις άρτον άμεσα, δίνεις θεάματα. Και τα θεάματα που περνάνε πολύ στην Ελλάδα, είναι τα δικαστικά. Εξεταστική για το μνημόνιο; Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Λέω για δίκες, πολλές δίκες. Δίκες σκανδάλων των πάντων, των έξι, των 12, των 38, των 57», ανέφερε ο κ. Τατσόπουλος.

Υποστήριξε ακόμη ότι αν θελήσει ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει το κόμμα του υπό έλεγχο, θα το στρέψει «προς τη θεαματική πλευρά». «Πιστεύω ότι είτε θα ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή είτε θα βρεθεί σε ρήξη με το ίδιο του το κόμμα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσει και την εξουσία άμεσα. Έχει να λύσει έναν από τους σκληρότερους γόρδιους δεσμούς στη μεταπολεμική – όχι μεταπολιτευτική – Ελλάδα», σημείωσε.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και την Πρωτοβουλία των «58». Όπως είπε από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ήταν υπέρ και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήρθε σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποίησε πάντως ότι «αν κολλήσουμε στα μαγαζάκια και η πρωτοβουλία πάψει να είναι πρωτοβουλία για να ενώσει την Κεντροαριστερά, θα γίνει ένα μικρό διασπαστικό του κεντρώου χώρου κόμμα, το οποίο θα προστεθεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ή στο Λοβέρδο».

Σε ό,τι αφορά τέλος τη στάση του κ. Κουβέλη σχολίασε: «Άμα έχεις μια τέτοια στάση, να αποφασίσεις εσύ ότι είναι ένα κόμμα και μάλιστα αντίπαλο κόμμα, με το οποίο έχεις να χωρίσεις την ίδια πίτα ψηφοφόρων λες «τι, ήρθε τώρα και ο άλλος να φάει;», ενώ έχεις εσύ ένα μικρό-μικρό κομμάτι… Όχι, παιδιά. Εμείς το λέμε: αν πάρει αυτό το χαρακτήρα η πρωτοβουλία, τελείωσε! Δεν ξέρω ειλικρινά καθόλου τι θέλει ο κ. Κουβέλης, απλώς ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο στενά τα πολιτικά κριτήρια και το πολιτικό όφελος για να θελήσει να τορπιλίσει την ενότητα της Κεντροαριστεράς για κάποιο τέτοιο λόγο. Κι έχω ακούσει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ανοίγματος προς την Κεντροαριστερά ετοιμάζεται να κάνει και ο κ. Τσίπρας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment