PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Καταλύτης για την ανάπτυξη η ανοικτή διακυβέρνηση



Την ανάγκη ανοιχτής διάθεσης δημόσιων δεδομένων στους πολίτες, προς όφελος της διαφάνειας και της δημοκρατίας υπογράμμισαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Την ανάγκη ανοιχτής διάθεσης δημόσιων δεδομένων στους πολίτες, προς όφελος της διαφάνειας και της δημοκρατίας υπογράμμισαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο 1ο εργαστήριο διαβούλευσης με θέμα «Ανοικτή Διακυβέρνηση – Ανοικτά Δεδομένα: Πρόκληση για την Ανάπτυξη».

Η διοργάνωση εντασσόταν στο πλαίσιο του διαλόγου για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου είναι, σταδιακά, όλα τα δεδομένα του δημοσίου τομέα να είναι ανοικτά προς επεξεργασία, με εξαίρεση τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα δεδομένα εθνικής ασφάλειας και τα δεδομένα που εμπίπτουν σε πνευματικά δικαιώματα.

Σχετική Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προσδιορίζει τους τρόπους με τους οποίους όλα τα δεδομένα θα είναι ανοιχτά, αναμένεται να δοθεί στους κοινωνικούς φορείς τις αμέσως προσεχείς ημέρες και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Κατά την ομιλία του σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι τα ανοικτά δεδομένα μπορούν να αποτελέσουν ένα ουσιαστικό καταλύτη στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας. «Υπάρχει πολλή πληροφορία διαθέσιμη μέσα σε κλειστά σιλό του Δημοσίου σήμερα, η οποία αν καταστεί ανοικτή και προσβάσιμη μπορεί να αποτελέσει έναν πραγματικό καταλύτη ανάπτυξης», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment