PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ταύτιση απόψεων


Μια λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του Κοινοτικού Κεκτημένου, προκρίνουν Ελλάδα και Κύπρος.

Μια λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του Κοινοτικού Κεκτημένου, προκρίνουν Ελλάδα και Κύπρος, όπως συμφώνησαν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου, που βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση απόψεων και απόλυτο συντονισμό, τόνισαν ότι στην Κύπρο πρέπει να υπάρξει μόνο ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια για τους πολίτες τους, μία διεθνή προσωπικότητα με πολιτική ισότητα.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια, ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου και των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας εκφώνησε μια ιστορικού βάθους ομιλία, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

“Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αν συναντήσουμε την ανταπόκριση της Τουρκίας θα εκπλαγούν πολλοί για το πόσο έτοιμοι είμαστε για τη λυση”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι “η ενότητα Κύπρου και Ελλάδας είναι γεγονός και η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο ζητούμενο, προκειμένου να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τη χώρα μας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment