PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο»


Διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας για την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου

Στόχος μας παραμένει η έξοδος στις αγορές το 2011, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας για την έγκριση της τρίτης δόσης του δανείου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων”. Ο υπουργός εμφανίστηκε “ανοικτός” σε μια πιθανότητα επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης ή λήψης πρόσθετου δανείου, λέγοντας ότι στην όλη διαδικασία αποπληρωμής μπορεί να υπάρξει συζήτηση, αλλά “καμία απόφαση δεν υπάρχει τώρα για επιμήκυνση και καμία συζήτηση για πρόσθετο δανεισμό από το 2013”.

Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας παραμένει, σε γενικές γραμμές, σε καλό δρόμο.

Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται.

Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεστεί, κυρίως όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρεται στην κοινή δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους στη χώρα μας, για τη δεύτερη επανεξέταση της πορείας του προγράμματος.

Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011.

Οι πληθωριστικές πιέσεις, από τιμές και μισθολογικό κόστος, αρχίζουν να μετριάζονται θέτοντας τις βάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment