PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τα Windows 8 είναι καταστροφή στο χώρο των PC


Πυρά κατά του νέου λειτουργικού εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Valve

Πυρά κατά του νέου λειτουργικού εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Valve

Μόλις λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία των Windows 8, ο επικεφαλής της Valve, Gabe Newell προέβη σε μια δήλωση που θα συζητηθεί αρκετά.

Δίπλα στον πρώην αντιπρόεδρο του τμήματος παιχνιδιών της Microsoft, ο Newell δήλωσε πως τα Windows 8 θα είναι καταστροφή για τους υπολογιστές και θα αναγκάσουν αρκετούς κατασκευαστές να αποσυρθούν από την αγορά.

Αρχικά ο Newell επιχείρησε να εξηγήσει γιατί το Linux δεν έχει αντιμετωπίσει την επιτυχία των Windows, τουλάχιστον όσον αφορά το μέσο καταναλωτή:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κρατάει πίσω το Linux», εξηγεί ο Newell, «είναι τα παιχνίδια. Κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια και το μεγάλο ρόλο που παίζουν στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών».

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως ο λόγος που η Steam στράφηκε στο Linux είναι καθαρά θέμα αντιστάθμισης:

«Θέλουμε να είναι όσο δυνατόν πιο εύκολο τα 2.500 παιχνίδια του Steam να τρέχουν σε Linux. Είναι μια στρατηγική αντιστάθμισης. Νομίζω πως τα Windows 8 είναι καταστροφή για οποιονδήποτε στο χώρο των PC. Νομίζω πως θα χάσουμε αρκετούς κατασκευαστές και OEMs οι οποίοι θα αποσυρθούν από την αγορά. Νομίζω πως τα περιθώρια θα στενέψουν για κάποιους. Αν αυτό είναι αλήθεια, καλό θα ήταν να είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να αντισταθμίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Το αν οι δηλώσεις αυτές είναι τυχαίες ή αποτελούν προϊόν marketing, μόνο ο Newell το ξέρει. Γεγονός είναι πάντως πως η Valve ετοιμάζει να ανοίξει τη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών της και στο Linux.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment