PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέα συνάντηση των τριών αρχηγών


Νέα συνάντηση θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Νέα συνάντηση θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης διαφωνούν με τον Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν την εφαρμογή των μέτρων σε δύο δόσεις, πρώτα δηλαδή να εφαρμοστούν τα διαρθρωτικά και μετά από αξιολόγηση της κατάστασης τα δημοσιονομικά, ενώ η ΝΔ πιστεύει πως τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ως ενιαία ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα εις βάρος της χώρας μας παγκοσμίως.

Τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται τη λήψη των μέτρων που θα κοστίσουν 11,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 6 δισ. αφορούν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, εξήγησαν το βράδυ της Τρίτης κύκλοι της Ιπποκράτους.

Η άτυπη ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την τρόικα την Τρίτη δεν άφησε αδιάφορη τη ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητά της».

Ωστόσο, και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε συνάντηση με την τρόικα την Τρίτη χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις.

Ως «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο τα 11 δισ. ευρώ» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πακέτο μέτρων και προανήγγειλε την ανακοίνωση των μέτρων μέσα στον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment