Κοινωνία

Τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Κορινθία, όπου οι πυροσβεστικές αρχές εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερο και τέταρτο 24ωρο, αντίστοιχα.

«Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σ’ όλη την περίμετρο της φωτιάς» επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πυροσβετικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όσον αφορά τη φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας, η οποία ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, εξακολουθούν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες του δήμου, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα (δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη).

Τις προσπάθειες ολικής κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμει και ο καιρός, καθώς οι άνεμοι από το πρωί του Σαββάτου έχουν εξασθενήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις περί αντιθέτου αρχικές πληροφορίες, από τις φλόγες δεν κινδυνεύει κάποια κατοικημένη περιοχή, ενώ δεν έχει υπάρξει προληπτική εκκένωση οικισμών.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές, το βράδυ της Παρασκευής, συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό εξ αμελείας.

Όσον αφορά τέλος, τη μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη, περίπου 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα εναέρια μέσα εξακολουθούν να επιχειρούν, με στόχο την κατάσβεση και των τελευταίων εστιών φωτιάς.

Related posts

Τι ισχύει για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Peristeri News

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.332 rapid test – 1.425 θετικά την Τετάρτη 28/9

Peristeri News

Leave a Comment