PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα πολιτικά κόμματα για τα επεισόδια στις παρελάσεις


Σε «πολιτικές μειοψηφίες που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας», απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Πολιτικές μειοψηφίες» πίσω από τα επεισόδια

Σε «πολιτικές μειοψηφίες που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας», απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «απέδειξαν άλλη μια φορά ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών».

ΠΑΣΟΚ: Οργανωμένα επεισόδια από κόμματα

Οργανωμένα από πολιτικά κόμματα και ομάδες, που δεν κατονομάζει, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πολιτικά κόμματα ή ομάδες που δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την εθνική γιορτή και να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του Έθνους είναι προφανώς ανίκανες να αντιληφθούν τη σημασία της εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης».

«Διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορούν να γίνονται καθημερινά. Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για τη δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αστυνομοκρατία

«Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία και η δημιουργία ”υγειονομικών ζωνών” σε όλη την Ελλάδα πιστοποιεί την τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις παρελάσεις.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, υποστηρίζει ότι «προσπαθούν μάταια να προσδώσουν στις άδικες θυσίες των εργαζομένων τη διάσταση μιας εθνικής μάχης».

«Η μάχη δεν είναι ενάντια στους Ευρωπαίους γενικά, αλλά ενάντια στις αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εκπορεύονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στοχοποιούν τους εργαζομένους. Ο σημερινός αγώνας του ελληνικού λαού είναι ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους ευρωπαϊκούς λαούς στο σύνολό τους. Και αυτή είναι η μάχη που πρέπει να κερδηθεί» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

H ΔΗΣΥ για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη πρόκληση της Ελλάδας, για να πετύχει την ανάταξη της οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, είναι να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται σχέδιο, οργανωμένη δουλειά και σταθερή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά με την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Αυτή την προοπτική μπορούν να την υπηρετήσουν μόνο πολιτικές δυνάμεις που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και πιστεύουν στους στόχους που έχουμε βάλει».

«Οι παρελάσεις δεν προσφέρονται για τα διχαστικά, μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών. Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που γιορτάζουν ενωμένοι οι Έλληνες και σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν»

«Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση και αλυσίδες είναι η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, είναι σήμερα οι εχθροί του λαού και όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, την οποία εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος σχετικά με τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Η ΔΗΜΑΡ για τις εικόνες έντασης στις παρελάσεις

«Οι εικόνες, τόσο της Αθήνας, όπου η στρατιωτική παρέλαση έγινε χάρη στα ΜΑΤ, όσο και του Ηρακλείου, όπου η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω μερικών δεκάδων “αγανακτισμένων”, μας είναι εξίσου απωθητικές» αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της για επεισόδια στις παρελάσεις η Δημοκρατική Αριστερά.

«Αμφότερες προσβάλουν τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης. Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφρακτη δημοκρατία, ούτε το “μπάχαλο” που εξ’ αντικειμένου υπονομεύει τη δημοκρατία» καταλήγει.

«Σκέτος παραλογισμός» να μη γιορτάζεται ελεύθερα η 25η Μαρτίου

«Σκέτο παραλογισμό», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης, «να μη γιορτάζονται ελεύθερα με παρουσία των πολιτών οι αγώνες των Ελλήνων υπέρ της ελευθερίας, αλλά μόνο ενώπιον επισήμων και της αστυνομίας».

«Είναι αδιανόητο ο φόβος από τη δράση ορισμένων ακραίων ομάδων να γονατίζει τη δημοκρατία», τόνισε σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας ότι «ο φόβος δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάμψει τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment