Κοινωνία

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Παρασκευή

Για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, σ’ ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να αφήσουμε πίσω μας το lockdown με ασφάλεια, ανέφερε σήμερα με ανακοινώσεις του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου:

– καταργούνται τα SMS στο 13033 και 13032

– Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30

– Άνοιγμα μουσείων

Ο κ. Σκέρτσος έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να ισχύει για όλο τον Μάιο το μέτρο με την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ενώ το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας χωρίς click-in-shop ή click-inside.

Μετακινήσεις από νομό σε νομό και ταξίδι στα νησιά

Από την Παρασκευή ανοίγουν, λοιπόν, και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά για εκείνες που αφορούν τα ταξίδια προς τα νησιά θα υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα) θα χρειάζεται το Green Pass.

Όποιος θα θέλει δηλαδή να ταξιδέψει είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Σημειώνεται πως στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο δεν θα υπάρχει η υποχρέωση για κάποιο τεστ, αλλά μόνο ισχυρή σύσταση για self test σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν.

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Γάμοι και βαφτίσεις από τον Ιούνιο

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει και μία σειρά από δραστηριότητες, ενώ τον Ιούνιο θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά:

– 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

– 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι

– 28 Μαΐου ανοικτό θέαμα – ακρόαμα

Όσο για τις εκδηλώσεις των γάμων και των βαφτίσεων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τον Ιούνιο με έως 100 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Related posts

Περιστέρι: Βίντεο με επιχειρηματία να πέφτει θύμα κλοπής σε πρατήριο καυσίμων

Peristeri News

Οριστικά στο αρχείο η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα

Peristeri News

Παράνομη και καταχρηστική η χθεσινή 24ωρη απεργία

Peristeri News

Leave a Comment