PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Mείωση του εισοδηματικού κριτηρίου για τον άγαμο από τα 30.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο από τα 40.000 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα πετρελαίου, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση για περιορισμό της ετήσιας δαπάνης στα 105 εκ. ευρώ από 210 εκ. ευρώ.

Το νέο καθεστώς επιδότησης για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να έχει ο δικαιούχος αναμένεται να περιορισθεί σε επίπεδα κάτω από τα 300.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη ποσότητα των λίτρων ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη των δικαιούχων.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θέμα ημερών είναι η απόφαση για τη νέα παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναμένεται να δοθεί νέα παράταση έως τις 16 Νοεμβρίου καθώς εκτιμάται ότι έως τότε, στο πλαίσιο και των προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment