PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα λειτουργικά έξοδα του ΤΧΣ ζητεί ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος


Αναλυτικό κατάλογο των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικό κατάλογο των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Επειδή το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, ο στόχος του καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος εάν το ίδιο δεν μπορεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Στουρνάρας καλείται να διαβιβάσει στη Βουλή τα έξοδα διοίκησης του ΤΧΣ, τις αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων του Ταμείου καθώς και τις αμοιβές του συνόλου του προσωπικού.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θυμίζει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ στην προσπάθεια του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενο κατάρρευσή του».

Αναφέρεται ακόμη στην ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ, σύμφωνα με την οποία, τα λειτουργικά έξοδα (συμπεριλαμβανομένων του διοικητικού κόστους, των αμοιβών των συμβούλων, των μισθών του προσωπικού κλπ) για το έτος 2012 ανήλθαν στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει έξοδα προσωπικού ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ και ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ για γενικά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα.

«Η κοινωνία αποζητά πλέον περισσότερο από ποτέ διαφάνεια», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «είναι χρέος των βουλευτών να ελέγχουν το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, ιδίως κατά την περίοδο της γενικευμένης ύφεσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment