PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τ. Μπαλτάκος: Η Αριστερά θα ζήσει μία «νέα Βάρκιζα»



Την εκτίμηση ότι η Αριστερά – με κύριο εκπρόσωπο τον ΣΥΡΙΖΑ – δεν πρόκειται να καταφέρει να ανέλθει στην εξουσία.

Την εκτίμηση ότι η Αριστερά – με κύριο εκπρόσωπο τον ΣΥΡΙΖΑ – δεν πρόκειται να καταφέρει να ανέλθει στην εξουσία, καθώς θα βιώσει μία «νέα Βάρκιζα», εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του.

Σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Μπαλτάκος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα. Πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη βουλή αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα «παραδώσουν τα όπλα» τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα» .

Υποστήριξε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «γιατί να με εκπλήξει; Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν τον σκοπό που ήθελαν να υπηρετήσουν και εξυπηρέτησαν ουσιαστικά την Χ.Α.».

Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καθώς θα τις χάσει, ενώ υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να «κάνει άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;», διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment