PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πλήρης κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών έως το 2015



Στην ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το διάστημα 2015-2016 θα εξαρτηθούν και τα «τεστ αντοχής» που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ανακοίνωση – απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι αυτές είναι εξασφαλισμένες έως τα μέσα του 2015.

Σε αυτήν τονίζεται ακόμη ότι το ερώτημα για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι καλυμμένες έως και τα μέσα του 2015.

Προστίθεται ακόμη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το διάστημα 2015-2016 θα εξαρτηθούν και τα «τεστ αντοχής» που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για έξαρση λαϊκισμού.

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως ακολούθως:

«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Leave a Comment