PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συζήτηση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Περιστερίου (video)


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Αρχή και τη Μείζονος Αντιπολίτευση.

Η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Περιστερίου συζητήθηκε στην συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου αναλύθηκε και σχολιάστηκε διεξοδικά από τη Δημοτική Αρχή και τη Μείζονος Αντιπολίτευση.

Αρχικά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα του δημοτικού προϋπολογισμού, τα οποία επηρεάζονται αρνητικά από την περικοπή στους τακτικούς πόρους από το κράτος, αλλά και την αδυναμία καταβολής των παλαιών οφειλών από τους πολίτες, λόγω της κακής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπογράμμισε ότι, από τις αρχές του 2011, η Διοίκηση είχε προβλέψει αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες και είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα μείωσης των δαπανών και έτσι κατάφερε ο Δήμος Περιστερίου να μην έχει κανένα πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού, την πληρωμή των δανείων, τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, αλλά και στο τέλος του χρόνου να πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προμηθευτών.

Από την πλευρά του, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ηλίας Ψυρόγιαννης έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας, αλλά παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή κάτω από το βάρος της μείωσης τακτικών πόρων, περιόρισε τις δαπάνες.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης δίνοντας τη δική του διάσταση για τα οικονομικά του Δήμου σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και επισήμανε ότι η σημερινή στάση της Μείζονος Αντιπολίτευσης δεν έχει καμία σχέση με τις ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε., ενώ θα πρέπει κάποιοι να μη «δηλητηριάζουν» την τοπική μας κοινωνία με υπερβολές.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης Αλέξανδρου Πλέστη, αλλά και την παρέμβαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκταρίας Ευσταθιάδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment