PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για θέματα Δικαιοσύνης, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σε μία πολύωρη και κουραστική συνεδρίαση (καθώς η διαδικασία ξεπέρασε τις 3 το πρωί) οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμή τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και τα τρέχοντα θέματα, όπως το προσφυγικό και η οικονομία.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση εναντίον αλλήλων. Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

“Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα”, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι “η ΝΔ με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις”.

Αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο για τα “θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των χρεοκοπημένων μιντιαρχών”, προαναγγέλλοντας τη σύσταση Εξεταστικής και επισήμανε ότι “πάντα υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις της Δικαιοσύνης με την εκτελεστική εξουσία. Αλλά στη διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου χάθηκε ο έλεγχος”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, με κάθε τρόπο και μέσο. Τόνισε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

“Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία“, τόνισε και πρόσθεσε: “Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας: “Να παραιτηθείτε κ. Τσίπρα πριν οδηγήσετε τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Δυστυχώς εδώ που φθάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της αποχώρησης σας. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Αφού φαίνεται πως η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα τόσο γρήγορα, αλλά το κόστος για την παραμονή σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής σας. Σε λίγο θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας”.

vouli_Tsipras-Mitsotakis

Παραίτηση Τσίπρα ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι λύση μπορεί να δώσει αυτή η Βουλή.

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στις δηλώσεις περί εκλογών, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές, προτείνοντας επίσης στον πρωθυπουργό μία συμφωνία: “Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Και εσείς θα ψηφίσετε την πρόταση Εξεταστικής που ετοιμάζουμε για τα capital controls και την επιβολή του 3ο Μνημονίου. Ιδού η Ρόδος. Ελάτε να συμφωνήσουμε στη σύσταση και των δυο Εξεταστικών”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment