Δημοτικά

Σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στο Δημαρχείο Περιστερίου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, με σκοπό τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την τόνωση της αγοράς. Κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας που πλήττει και την τοπική αγορά της πόλης, η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και απαραίτητη.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρθηκε στους τρόπους και μέτρα για την τόνωση του εμπορικού χαρακτήρα του Περιστερίου, που θα πρέπει ο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να προχωρήσουν, σε κοινές δράσεις προβολής της πόλης και ως μεγαλύτερου ανοιχτού εμπορικού κέντρου της Αττικής. Ο κ. Παχατουρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για τις έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, για την συνέχιση των απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και για το μέτρο της επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με βάση τις ρυθμίσεις των Υπουργείων Εσωτερικών & Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ιωάννης Καλαντώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Αλέξης Σταυρούλιας, Παναγιώτης Λύκος και Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου και από τον Εμπορικό Σύλλογο οι Νεκτάριος Καβουρίνος (Γεν. Γραμματέας), Νίκος Αργυρόπουλος (Ταμίας) και τα μέλη Ελένη Σαγιάκου & Μαργαρίτα Τσιβολιά.

Τέλος, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε νέα συνάντηση, ώστε να καθορισθούν ειδικότερα τα μέτρα και οι δράσεις για την τόνωση της αγοράς.

Related posts

Την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ τίμησε ο Δήμαρχος Περιστερίου

Peristeri News

Διαδικτυακή Δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων»

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Leave a Comment