PeristeriNews.gr
Uncategorized

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Γ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί


Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου.

«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας τα εξής ερωτήματα που χαρακτηρίζει «προφανή»:

  • Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
  • Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
  • Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
  • Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.  Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2

Peristeri News

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αθηνών και στη λεωφόρο Σχιστού

Peristeri News

Leave a Comment