PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε η ομάδα Αχτσιόγλου και ο Παπαδημούλης


Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η λεγόμενη ομάδα Αχτσιόγλου με κείμενο που εστάλη στους γραμματείς του κόμματος, ενώ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, έφτασαν λίγο πριν τις 10 το πρωί οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών της ομάδας των «6+6»

Οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται είναι:
Αναγνωστόπουλου Σία
Αχτσιόγλου Έφη
Ζειμπεκ Χουσεΐν
Ηλιόπουλος Νάσος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τζούφη Μερόπη
Φερχάτ Οζγκιουρ
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτσης Αλέξης

Σε αυτούς τους 9 βουλευτές αναμένεται να προστεθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συγκροτήσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα. Κατά πληροφορίες, κοντά στην προσχώρηση στην ίδια ομάδα είναι και οι δύο βουλευτές που προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας (Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλης Χουρδάκης).

Όπως διευκρινίστηκε, η ανακοίνωση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας δεν θα γίνει σήμερα αλλά τις επόμενες ημέρες, με τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο να κάνουν λόγο, μετά την έξοδό τους απο το γραφείο του προέδρου της Βουλής, για μια «πολύ δύσκολη αλλά αναπόφευκτη απόφαση».

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος αυτή ήταν «η μόνη απόφαση που νιώθουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεγήκαμε και όλα αυτά που λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια» προσθέτοντας ότι «από εμάς το κρίσιμο είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση»

Σε ερώτηση, τέλος, αν ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναλάβει πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας η απάντηση ήταν «να περιμένετε λίγες ημέρες, θα τα δείτε όλα, κάντε υπομονή».

Σε ένα πρώτο σχόλιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είπε σε δημοσιογράφους στον διάδρομο της Βουλής: «Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά την έξοδο από το κόμμα της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά ευρωβουλευτή που θέτει εαυτόν εκτός του κόμματος καθώς είχαν προηγηθεί ο Στέλιος Κούλογλου στις 23 Οκτωβρίου και ο Πέτρος Κόκκαλης. στις 16 Νοεμβρίου

Μετά την εξέλιξη αυτή Οι δύο ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν στο κόμμα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment