PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψαν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά των ναρκωτικών!»


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου που καταγγέλει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ψήφισμα κατά του «ναρκωφεστιβάλ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου, στις 21-5-15, η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” (ΚΚΕ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αποχαυνωμένο θέλει το λαό και κυρίως τη νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ! Γι’ αυτό η παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απέρριψε ψήφισμα κατά του «ναρκωφεστιβάλ» που έγινε στην πλατεία Συντάγματος (και μάλιστα στις 9 Μάη-μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών!), που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο «ναρκωφεστιβάλ», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών αλλά πρόθεσή του ήταν, μέσω της συμμετοχής του, να ανοίξει τη συζήτηση στην κοινωνία για το τι πρέπει να γίνει. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Η 1η γιορτή κάνναβης είχε τη μορφή διαδήλωσης για την αποποινικοποίηση των λεγόμενων «μαλακών» ναρκωτικών με την ενεργό συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ!

Ανάλογη τοποθέτηση «εμπλουτισμένη» με χιλιοειπωμένα επιστημονικοφανή «επιχειρήματα», έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τα προγράμματα απεξάρτησης, επιχειρηματολόγησε κατά του ψηφίσματος και απείχε από την τελική ψηφοφορία.

Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στη ζωή. Αντίθετα οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) του δείχνουν το δρόμο της παραίτησης και της «φυγής» δια των ναρκωτικών.

Λαός και νεολαία δεν πρέπει να ξεστρατίσουν, αλλά πρέπει να οργανωθούν στο ταξικό κίνημα και να διεκδικήσουν: την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, την αναπλήρωση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος, την αποκατάσταση των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την απαλλαγή από τη φοροληστεία, την προστασία των ανέργων, την αληθινή ζωή και όχι «ψεύτικους παραδείσους»!

Γιατί όπως λέει ο μεγάλος λαϊκός ποιητής Κώστας Βάρναλης:

“Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα!

Χασίσι αν θες, μετά χαράς, αλλ’ όχι ελευθερία”».

(Παραθέτουμε αυτούσιο το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο)

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντιεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε “σκληρά” και “μαλακά”.

Καταδικάζει όσους πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα στην οποία συμπράττει η Νεολαία και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ή στη δημιουργία της “λέσχης κάνναβης” στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, κάποιοι έχουν το θράσος να “διεκδικούν” το “δικαίωμα” στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPAD, INCB, EMCDDA).

Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει τριπλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών “ελεύθερη επιλογή”, η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:

· Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.

· Τη δημιουργία “στεγνών” θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.

· Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.

· Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής.

· Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment