PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Συνεργασία ΙΓΜΕ με Περιφέρεια για έρευνα υπόγειων υδάτων και εδαφών Δυτ. Αττικής – Αποφάσεις 22ης Συ



Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία και χρηματοδοτεί με ιδίους πόρους ερευνητικό έργο, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Δυτική Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει σημαντική πρωτοβουλία και χρηματοδοτεί με ιδίους πόρους ερευνητικό έργο, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Δυτική Αττική.

Έτσι κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνα τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) του «Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης» [(πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)] για το πρόγραμμα «Έρευνα της ποιότητας υπογείων νερών και εδαφών περιοχών της Δυτικής Αττικής (Θριάσιο Πεδίο – Λιόσια – Μέγαρα)», προϋπολογισμού 843.042,000 €.

Οι επικεφαλής των 10 παρατάξεων, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, καθώς και οι Δήμαρχοι Μεγαρέων, κ. Γ. Μαρινάκης, Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Γ. Δρίκος, χαιρέτισαν την απόφαση, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ερευνητικό έργο για το περιβάλλον και τους πολίτες του ήδη επιβαρυμένου Θριασίου Πεδίου και ευχήθηκαν να έχει συνέχεια η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Σας εκφράζω ειλικρινά την ικανοποίησή μου για την ομοφωνία που διακρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ειδικά σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των πολιτών. Στηρίζετε και στηρίζουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια που θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, προκειμένου να προστατεύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα της Αττικής, όχι μόνο από τη μόλυνση, αλλά και από την αδιαφορία. Η Ελλάδα – το έχω ξαναπεί – είναι από τις λίγες χώρες που έχει την τύχη να ανοίγεις τη βρύση και να πίνεις τρεχούμενο νερό. Θα συνεχίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να χρηματοδοτούμε έρευνες που τα αποτελέσματά τους θα γίνουν «εργαλείο», με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο:

• Δηλώνει την αντίθεσή του στα σχέδια κατάργησης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ)

• Εκφράζει την ισχυρή βούλησή του για παραμονή του ΙΓΜΕΜ υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, καθώς αποτελεί σοβαρό επιστημονικό εργαλείο στα χέρια του Δημοσίου και ως τέτοιο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας Συνεδρίασης, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο:

• «Ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα», συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 €

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χ. Καρδαράς ευχαρίστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφασή του, χαρακτηρίζοντας το έργο «πρωτοποριακό, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας».

Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σκοπιμότητα υποβολής προτάσεως στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 – 2013 (ΠΕΠ), η σύναψη και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για το έργο:

• «Προσθήκη δύο υπόγειων και επισκευή, αποκατάσταση, ανακαίνιση υπαρχόντων κτηρίων 1,2,3Α, 4Β & 5 και περιβάλλοντος χώρου στην Κηφισιά», συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 € + ΦΠΑ . Το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΔΣΝΑ: Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 4.25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση εξαρτησιογόνων ουσιών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment