PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνέντευξη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»



Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/6/2012 συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/6/2012 συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», με θέματα:

  • Πρωτοβουλία του Συλλόγου για οικονομική στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών.
  • Συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Πρόταση του Δ.Σ. για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με θέμα την παιδεία, έπειτα και από την καταγραφή των προβλημάτων που έχει δημοσιοποιήσει.
  • Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  • Πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης 25 Δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αθήνα ΟΣΚ Α.Ε. – ΟΟΣΑ – προγραμματισμός συνάντησης για το θέμα αυτό με τον ΟΣΚ Α.Ε.
  • Αποφάσεις – ψηφίσματα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν δύο εκπρόσωποι των χαλυβουργών, μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και επτά συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων Π.Ε., οι οποίες και κατέθεσαν το παρακάτω υπόμνημα με τις θέσεις τους:

«Ευχαριστούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών για τη σημερινή πρόσκληση και για τη συμπαράστασή τους.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (δημοτικά – νηπιαγωγεία) στο δήμο Περιστερίου, απασχολούμαστε 43 καθαρίστριες με σύμβαση μίσθωσης έργου. Ένας από τους όρους που θέτει η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ο καθαρισμός του σχολείου μετά τη λήξη της σχολικής εργασίας. Αυτό τί σημαίνει πρακτικά: από τις 8 το πρωί που αρχίζει το μάθημα σε ένα δημοτικό σχολείο έως τις 4:15 που τελειώνει το ολοήμερο, επί 8 ώρες , μαθητές κ εκπαιδευτικό προσωπικό ζουν μέσα στο σκουπίδι. Πηγαίνουν σε πολυχρησιμοποιημένες κ ήδη λερωμένες τουαλέτες. Είναι εκτεθειμένοι στο αίμα των χτυπημένων παιδιών, στον έμετο των άρρωστων παιδιών. Επίσης, φαγητά χύνονται στην αίθουσα ολοήμερου, νερά λιμνάζουν σε σκάλες κ διαδρόμους. Αντιλαμβάνεστε πόσο υγειονομικά απαράδεκτες είναι οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο. Προκαλεί αίσθηση η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Με αίσθημα ευθύνης κ σε πνεύμα συνεργασίας με τους Διευθυντές των σχολείων, ξεκινάμε τον καθαρισμό των κτιρίων όσο το δυνατόν νωρίτερα, χωρίς καμία επιβράβευση.

Σαν εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τα ακόλουθα προβλήματα:

  • πληρωνόμαστε μόνο για τον καθαρισμό των αιθουσών διδασκαλίας κ όχι για τα γραφεία δασκάλων, τουαλέτες, αποθήκες, αυλές, σκάλες, διαδρόμους κ υπόγεια.
  • καθώς δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο, καθαρίζουμε και πέραν των υποχρεώσεών μας.
  • μένουμε απλήρωτοι επί μήνες.
  • δεν μας επιτρέπεται να αρρωστήσουμε ούτε μία μέρα.
  • δεν μας δίδεται επίδομα ανεργίας για Ιούλιο – Αύγουστο που μένουμε άνεργοι με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε απόλυση αλλά λήξη σύμβασης.
  • Χριστούγεννα κ Πάσχα αντί για επίδομα παίρνουμε όσα ελεήσουν οι μαθητές για εμάς.
  • αποκλειστήκαμε από τα βαρέα κ ανθυγιεινά ένσημα
  • μας επέβαλλαν να πληρώνουμε κρατήσεις υπέρ Μετοχικού Ταμείου ενώ είμαστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ άρα μη ανταποδοτικού χαρακτήρα!
  • όσες θέσεις μένουν κενές από τη συνταξιοδότηση μονίμων καθαριστριών , καταργούνται, έτσι ώστε να μην μας δίνουν τη δυνατότητα να τις καλύψουμε.
  • στις 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις μας. Ενώ κάθε Σεπτέμβριο (κ επί σειρά πολλών ετών) γινόταν ανανέωση, απειλούμαστε να βρεθούμε χωρίς δουλειά. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια: οι θέσεις μας να καλυφθούν από ιδιωτικά συνεργεία, ΑΣΕΠ κ.α. ‘Όλα μας τοποθετούν στο κισσέ του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι 1 στις 2 από εμάς έχουμε άνεργο σύζυγο. Σύμφωνα με έρευνά μας, στις 40 ερωτηθέντες , οι 24 έχουμε ανήλικα τέκνα κ η 1 στις 3 άνεργα τέκνα. 2 συναδέλφισσες έχουν σύζυγο με αναπηρία ενώ άλλες 3 συντηρούν μονογονεικές οικογένειες.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μην καταλήξουμε στα συσσίτια του δήμου. Προτείνουμε στους εκπροσώπους της Πολιτείας αντί της χειραψίας κ αδιάφορης προσπέρασης , να μας τείνουν χέρι βοηθείας κ να σταθούν δίπλα μας, στο ύψος τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment